Néhány szóban rólam - Kaska.hu webshop

Telefonszámunk
+36 70 457 2341

Néhány szóban rólam

A Kaska Home alapvetően tortatálakra specializálódott vállalkozás. Saját tervezésű tortatálainkat itthon gyártatjuk neves kerámia műhelyekben. Az öntőformák a mi tulajdonunkat képezik, ezeket a formákat csak nekünk gyártják gyártóink. Jelenleg 11 féle különböző formájú tortatállal rendelkezünk. A tortatálak színeit is mi találjuk ki, gyártóink szerencsére nagy kedvvel valósítják meg elképzeléseinket, s kísérleteznek az árnyalatokkal. Használunk különleges effektű mázakat, melyekkel fantasztikusan exkluzív hatást érünk el, ilyen a bronz, zöld lüszteres máz vagy a matt fekete bevonat. A tortatálak mellett saját ötleteink alapján készült asztalterítők vannak webáruházunk kínálatában, valamint nemrégiben tortakészítő eszközökkel is bővült kínálatunk. Tavaly kezdtünk el foglalkozni plexiből készült, emeletes süteménytartókkal is, melyek minitorták, cupcakek, muffinok szervírozására tökéletes. Üzlettel nem rendelkezünk, minden termékünk webáruházunkban vásárolható meg vagy személyesen székhelyünkön, előre egyeztetett időpontban van lehetőség vásárlásra. Cégünknél van lehetőség bérlésre is, esküvőkre, különleges alkalmakra, fotózásra, desszertasztalok készítéséhez tökéletes megoldás egy kis vagy egy nagy tortatál csomag bérlése.

Tortatálaink kerámiából készülnek, olyan mázzal bevonva, melyeket egyébként az étkészletek bevonására is használnak, így könnyen tisztíthatók, és közvetlenül is lehet rajtuk süteményt tálalni, nem szükséges papírt tenni a torta alá. A kezdeti ötlet az volt, hogy a tortatálak alapanyaga porcelán legyen, azonban rengeteg próbagyártás után kiderült, hogy a porcelán egy makacs és kemény anyag, mely többszöri égetéskor vetemedett, repedt, így az első ötleteket feladva, igazodtunk a kialakult helyzethez és kerámiára váltottunk. Sőt ügyfeleink visszajelzéseiből is az derült ki, hogy sokkal jobban tetszik nekik a kerámia, mint a porcelán. Ez amiatt is lehet így, mert a kerámia barátságosabb, otthoniasabb, melegebb összhatást ad, a porcelán fehér mázzal is kissé szürkés, ridegebb.

 

 

A kerámia gyártás egyébként egy hosszadalmas folyamat, az ötlettől a kész termékig hónapok telhetnek el, hiszen a lerajzolt tervből egy gipszes készít magot (ez a leendő termék gipszből), mely alapján elkészíti az öntőformát. Sok idő, mire a forma kiszárad, s használható öntésre. Majd a gyártás során először kiöntik a formába a terméket, zsengélik, tisztítják, majd a második égetés a mázas égetés, mely során megkapja a termék a végleges bevonatát. Ha plusz festés vagy matrica kerül a termékre, akkor van még egy égetés. De igazán csodálatos érzés, amikor a műhelyben a lányok ugyanúgy izgulnak, hogy milyen lesz az új máz, mint én otthon, s alig várják, hogy kinyithassák a kemencét. Nagyon jó érzés, hogy ötleteimmel másokat is tudok inspirálni. Bár nem vagyok keramikus, de én járok mázakért és színtestekért, s teljesen máshogy nézem az új anyagokat, s látok meg bennük lehetőségeket, mint az, aki évtizedek óta ezzel foglalkozik. Számomra ez az igazi öröm, amikor valami újat tudok létrehozni, ötvözni olyan anyagokat, melyeket más még nem használt előtte.  

 

Hosszú időt töltöttem itthon gyeden, három gyermekem van 10, 7 és 4 évesek. Sok szabadidőm ugyan nem volt, de abban a kicsiben is azon gondolkoztam, mivel kellene foglalkoznom, amiben kiélhetném a kreativitásom, ami örömet okoz. A harmadik kislányommal voltam itthon, amikor a rádióban hallottam egy pályázati lehetőségről.  Egyből utánanéztem, s jelentkeztem. Sok-sok szűrőn, személyes elbeszélgetésen, feladatlapos alkalmasságin, oktatáson, egyéni felkészítésen kellett részt vennem, míg beadhattam az üzleti tervet. Nem sokkal később megtudtam, hogy elfogadták, s indulhat a pályázati időszak, ami egy nehezített pálya a felkészüléshez képest. A pályázat keretében elindíthattam vállalkozásomat, beszereztem az induláshoz szükséges kellékeket, megszülettek a konkrét tervek, koncepciók. A tortatálak ötlete onnan jött, hogy épp ebben az időszakban beszélgettem egy barátnőmmel, aki mestercukrász, s szóba került, hogy mennyire nehezen lehet hozzájutni tortatálakhoz, s milyen kevés a választék. Ekkor döntöttem el, hogy a fő profil a tortatál lesz.