Recept - Kaska.hu webshop

Telefonszámunk
+36 70 457 2341

Receptek

 

Mazsolás-túrós muffin

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt

10 dkg vaj

20 dkg cukor

1 csomag sütőpor

15 dkg mazsola

1 csipet só

1 csomag vaníliás cukor

4 tojás

25 dkg túró

1,25 dl tej

 

Elkészítés:

A sütőt 180 C-ra melegítjük, a muffin formákat kivajazzuk/kiolajozzuk vagy papír kapszlikkal béleljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és mazsolával. A vajat a cukorral, sóval, vaníliás cukorral elkeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a túrót és a tejet. Kis adagokban a masszához adjuk a lisztes keveréket. Az így elkészült tésztát a formákba kanalazzuk és 25 perc alatt készre sütjük.

 

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:

4 db tojás

5 dkg cukor

5 dkg vaj

3,5 dl tej

12 dkg liszt

reszelt citromhéj

csipet só

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A tojássárgáját a cukorral, vajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és tejet felváltva, apránként. Beletesszük a citromhéjat és a sót. Óvatosan hozzáadjuk a masszához a felvert tojásfehérjét. A palacsintákat elkezdjük sütni, elegendő az egyik oldalát megsütni, tálra tenni, megkenni a kívánt ízekkel (lekvár, kikavart túró). Mindig a sült oldal kerül alulra, a legutolsó darab mindkét oldalát süssük meg.

 

 

Almás pite

Hozzávalók:

30 dkg liszt

30 dkg cukor

3 db tojás

fél csomag sütőpor

25 dkg reszelt alma

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, vajazott és lisztezett tepsibe öntjük, 180 C-on tűpróbáig sütjük.

 

 

 

Vaníliás kifli  

Hozzávalók:

40 dkg liszt

20 dkg vaj

fél csomag sütőpor

5 dkg cukor

fél citrom leve

1 dl tejföl

szükség esetén néhány kanál tej

 

Elkészítés:

A vajat a lisztbe morzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, a citromlevet, a cukrot és a tejfölt (ha nehezen gyúrható, akkor néhány evőkanál tejet tehetünk bele). Fél cm vastagságúra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, közepébe lekvárt, dzsemet töltünk és kettéhajtjuk. Kisütjük, majd még melegen porcukorba forgatjuk.

 

 

Gyümölcstorta

 

Hozzávalók a tésztához:

4 db tojás

8 evőkavál cukor

8 evőkanál liszt

15 dkg vaj

½ dl rum (elhagyható)

pár csepp citromlé     

 

Elkészítés: A cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd apránként a lisztet. A tojások fehérjét a pár csepp citromlével felverjük. Óvatosan a masszához adjuk. Klasszikus gyümölcstorta formába öntjük, tűpróbáig sütjük. A torta ízlés szerint tölthető túróval, pudinggal, gyümölcsökkel. A tetejére zselatint húzhatunk vékony rétegben.

 

 

 

Fánk

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 tojás

2,5 dkg élesztő

1 dl langyos tej

1 kávéskanál cukor

3 evőkanál cukor

késhegynyi szódabikarbóna

 

Elkészítés:

A langyos tejbe tesszük a kávéskanálnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe kavarjuk a sót, 3 evőkanál cukrot, szódabikarbónát és a tojást. Amikor az élesztő felfutott, a lisztes keverékhez öntjük és az egészet összegyúrjuk. Meleg helyre tesszük, kétszeresére kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkára tesszük, 1 cm-s vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, kb. 15 percet hagyjuk a deszkán kelni, majd forró olajba téve, mindkét oldalát megsütjük. Papírtörlővel bélelt tálon lecsepegtetjük. Lekvárral töltve, porcukorral megszórva tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

Barackos túrós pitetorta

 

Hozzávalók:

A tésztához

20 dkg liszt

10 dkg vaj

2 dkg porcukor

1 csipet só

néhány evőkanál hideg víz (amennyit felvesz)

 

Töltelék:

25 dkg túró

4 ek porcukor

1 db tojás

2 ek tejföl

1 cs. vaníliás cukor

2-3 ek baracklekvár

Szenzonban friss, szezonon kívül konzerv barack, cikkekre vágva.

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és min. fél órára hűtőbe tesszük. A tölteléket elkészítjük, a túrót a kétféle cukorral, tejföllel kikeverjük, majd botmixer átdolgozzuk, hogy krémes állaga legyen, hozzákeverjük a tojás sárgáját, a legvégén a tojás felvert fehérjét. A tésztát elővesszük a hűtőből, késsel kétfelé vágjuk. Az egyik részét kinyújtjuk kb. 22 cm átmérőjűre (kb. 1 cm vastag lesz), s a pitesütő formába igazítjuk, úgy, hogy legyen pereme (ez fogja ugyanis a tölteléket a helyén tartani). Az alját villával megszúrkáljuk, majd 10 percre sütőbe tesszük, azaz kissé elősütjük. Amikor kész, néhány percig hűlni hagyjuk, ezalatt kinyújtjuk a tészta másik részét, 20 cm átmérőjű körre, ez lesz a pitetortánk teteje. Tetszés szerint díszíthetjük, pl. használhatunk szív alakú kiszúrót. Összerakjuk a pitetortát: a félig sült piteformában lévő tésztára rákenjük a baracklekvárt, azután ráöntjük a túrós krémet, tetejére barack cikkeket teszünk. Végül ráhelyezzük a tortára az előzőleg kinyújtott tészta kört, s egy villával lenyomkodjuk a szélét, ami arra jó, hogy egyrészt szép, másrészt összeragasztja az alsó és felső tésztalapokat, bent tartva sülés közben a tölteléket. 170 c-os sütőben kb. 40 percig sütjük.